Information om behandling av personuppgifter

Med anledning av din intresseanmälan av kommer vi att behandla personuppgifter om dig. Belja Fastighets AB är därmed personuppgiftsansvarig för uppgifterna.

Den här informationen, som Belja Fastighets AB i egenskap av personuppgiftsansvarig är skyldig att tillhandahålla, syftar till att informera dig om hur och varför denna personuppgiftsbehandling sker. Du kan när som helst kontakta Personuppgiftsansvarig på telefon 0707-658724 för mer information om detta.

Uppgifter du anger i anmälan till bostadskön (såsom namn, personnummer, adress, telefon och email), behandlas för att vi ska kunna kontakta dig angående eventuella erbjudanden om lägenheter, skicka ut förfrågningar om att kvarstå med din intresseanmälan samt för att kunna förmedla kontakt mellan avflyttande och inflyttande hyresgäster. Dessa uppgifter kommer att behandlas av berörd personal inom Belja Fastighets AB. Uppgifter om namn och personnummer behandlas även i samband med eventuell kreditupplysning för att kunna pröva en lägenhetsansökan. För detta ändamål förmedlas uppgifter vidare till tredje part i form av kreditupplysningsföretag. Belja Fastighets AB behandlar de insamlade uppgifterna från dig för att kunna vidta de åtgärder som följer av att du begärt att få stå med din intresseanmälan med syfte att i förlängningen eventuellt ingå ett hyresavtal med oss.

Personuppgifter som kan förekomma om dig i e-postmeddelanden, web-trafik, sparade dokument m.m. kommer med nödvändighet att behandlas automatiskt i våra IT-system.

Vi kommer att spara dina personuppgifter under maximalt 2 år. Därefter behöver du skicka in en ny intresseanmälan.

Du har rätt att begära tillgång till personuppgifter som finns sparade om dig och att få dessa rättade om de är felaktiga. Du har rätt att begära att personuppgifter raderas.

Om du upplever att vi inte behandlar dina personuppgifter på ett korrekt sätt har du alltid rätt att vända dig med klagomål till Datainspektionen.